30 mars 2019
15:30

Djurgårdens IF

Referat: Sollentuna FK - Djurgårdens IF

Idag fick vi en riktigt hård genomkörare mot ett mycket bra och tufft spelande Sollentuna. Tjejerna hade en del problem att få tag i bollen och få fast den på mittfältet inledningsvis och vi blev tillbakatryckta. Relativt snart tog Sollentuna ledningen och utökade en stund senare efter en mycket fin individuell prestation. Så småningom kom våra tjejer tillbaka och jämnade ut spelet och sista 20 min i första halvlek såg bra ut. Det intrycket förstärktes i andra halvlek då vi tog över mer och mer av spelet och skapade flera farliga chanser. Moa tog sig fram fint på sin högerkant och hade två riktigt vassa avslut. Edda slog en jättefrispark som tog i ribban. Som det ofta blir när ett lag ligger på och pressar utan att få in bollen utnyttjade Sollentuna sina två chanser de skapade i andra halvlek. Slutresultatet 0-4 speglar dock på intet sätt matchbilden och tjejerna kan vara stolta över sin insats, de slutade aldrig att kämpa och försöka, trots motflyt och ett ganska hårt fysiskt spel från Sollentuna. Noterbart är att vi nästan inte fick ihop fullt lag på slutet, trots att vi från början hade sex avbytare. Sophie L hade känning i baklåret och kom inte till start, Jojo fick utgå med kramp i båda vaderna mot slutet och Moa fick utgå med befarad hjärnskakning. Eftersom Maggie och Hedda lämnade i mitten av andra halvlek fick Linn Å rulla av sig sitt bandage runt låret och kliva in och spela igen. Hoppas att alla tillfrisknar snabbt! Till sist: eftersom Sollentuna hade en fenomenal målvakt idag, ex-djurgårdaren Ida, kan vi leva med att vi inte fick in bollen, grattis Ida till en fin insats!